Infographic

De dans van de bij

De dans van de honingbij, waarmee hij vertelt waar voedsel te vinden is.

Levenscyclus

Voor een MVO activiteit van Bio8 hebben we een informatiebord gemaakt. Daarop staat veel leuke informatie over de solitaire bij. Onder andere de levenscyclus. Dat bord kunt u hier gratis downloaden.

De levenscyclus hebben we verder uitgewerkt, om meer informatie te geven en de meest belangrijke elementen op te laten vallen. De temperatuur is secundaire informatie en daarom valt hij weg achter de bij. De tekeningen van de stadia geven de stadia duidelijk weer, daarom zijn ze beter uitgewerkt en een prominente achtergrond gekregen. Ze zijn buiten de infographic geplaatst, omdat zo de verschillende activiteiten tijdens het jaar nog duidelijk te lezen zijn.

Informatie beperken

Om niet alle maanden aan te hoeven geven, staan enkel de zomer en de winter aangegeven. Daaruit valt in deze infographic makkelijk af te leiden hoe lang de stadia duren, en is er maar één aanduiding nodig.

De twee periodes die van belang zijn voor de bijenhouderij zijn wel weergegeven, maar heel licht, zodat ze alleen opvallen voor de mensen die het figuur beter bekijken.

Bewuste kleuren

Het natuurlijke kleurenpalet geven aan dat de infographic een natuurlijk proces beschrijft. Sommige kleuren zijn gekozen om hun associatie met de activiteit die ze aangeven. Bijvoorbeeld om een goed beeld te geven van koud en warm, zijn de temperaturen onder nul met blauw weergegeven.

Vormen die het verhaal ondersteunen

Een levenscyclus wordt altijd geassocieerd met een cirkel. Om de stadia van een accurate temperatuurvoorstelling te voorzien, is de temperatuurgrafiek ook als cirkel weergegeven.

Hiërarchie in informatie

Woorden die iets uitleggen, maar niet noodzakelijk zijn, krijgen een minder opvallende plaats en kleur. Daardoor valt belangrijke informatie sneller op en oogt de infographic rustiger.

Levenscyclus van solitaire bijen - infographic Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht

De levenscyclus.

Bijenhotel informatiebord - Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht

Het bijenhotel informatiebord.

Zelf maken

Voor Bio8 heeft 2MW ook een flyer ontworpen hoe een bijenhotel te maken.

Want bijenhotels zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze zijn ook nog eens reuze nuttig. Doordat in de hotels tal van wilde bijensoorten nestelen, helpen de hotels natuurlijke populaties in stand te houden.

Samen met de poster een leuke aanvulling op je moestuin of bloemenperk.

In deze printbare flyer lees je hoe je zelf een bijenhotel maakt. Een leuke klus voor een vrije zaterdag.

Bijenhotel zelf maken - Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht

Doe het zelf bijenhotel.

Bedankt voor uw aandacht!

Too Many Words is ook nieuwsgierig naar u.

[javascript protected email address]


Liever bellen?

+31 6 19 68 34 09

Lees meer op Linkedin.
of
volg Too Many Words op Twitter.