Infographic

Over de bloemetjes...

Koppert / Natuurmedia / eigen project

Wat gebeurt er als een stuifmeelkorrel op de stamper van een bloem beland?

Too Many Words heeft figuren ontworpen voor allerlei toepassingen, waardoor de figuren verschillen qua detail en uitvoering en een andere informatiedichtheid hebben. Sommige afbeeldingen zijn informatief, anderen vooral als blikvanger bedoeld.

Stuifmeel ontkieming - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht Stuifmeel ontkieming - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht Bevruchting stamper - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht Bevruchting stamper - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht
Stuifmeel ontkieming - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht Bevruchting stamper - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht

Informatie vs helderheid

Bij veel van bovenstaande figuren was de hoeveelheid informatie en de ruimte om dat weer te geven een probleem. De meeste ontwerpen zijn daarom gereduceerd tot figuren, waarbij de combinatie dan de infographic vormt. Het voordeel daarvan is dat de onderdelen ook apart weergegeven kunnen worden, zonder verband te verliezen. Vaak is er een afweging tussen de helderheid van de infographic en de hoeveelheid informatie die je weer kan geven. Het hangt vaak van verschillende elementen af.

Publiek

Hun interesse, kennisniveau, de omgeving waarin ze de infographic tegenkomen beinvloeden allemaal hoeveel informatie een infographic kan bevatten. In een boek dat mensen bewust oppakken mag het ingewikkelder zijn dan op een poster waar mensen langslopen.

Bronnen

Door verschillende bronnen te raadplegen (zowel experts als publicaties en het internet) krijgen de figuren meer inhoud als dat gewenst is en worden feiten dubbel gechecked.

Medium

Kan je vergroten? Kan je elementen bij het inzoomen pas laten verschijnen. Kan je belangrijke elementen animeren of anders benadrukken?

Zelf een infographics laten maken?

Mail me uw globale idee en dan help ik uw verhaal helder en aantrekkelijk te vertellen.

Bloemanatomie - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht
Stuifmeel ontkieming - figuur Too Many Words | Infographics & identiteit te Utrecht

Verschil in nadruk duidelijk te zien. Bovenste figuur trekt meer de aandacht, de onderste gaat duidelijker over de onderdelen van de bloem. Toch vertellen beide figuren hetzelfde verhaal.

Bedankt voor uw aandacht!

Too Many Words is ook nieuwsgierig naar u.

[javascript protected email address]


Liever bellen?

+31 6 19 68 34 09

Lees meer op Linkedin.
of
volg Too Many Words op Twitter.